Poradňa Digitálne fotoaparáty


Autor: | Vložené: 30.09.2014 000 19:07 | Témy: Poradňa Digitálne fotoaparáty

Vhodny foťak do atelieru

poradte mi prosim, ktory foťak je vhodny do atelieru pre začinajucu fotografku-fotenie iba deti v atelieri, pripadne aj v exterieri za slnečneho počasia.Hladam cenovo dostupny,ale zaroveň aj s dobrymi parametrami na taketo fotenie...

  • Anonymný používateľ

    Anonymný používateľ

    4. októbra 2014

    nwm ako nikon ale ak sa bavíme o canon tak odporúčam dáku zrkadlovku nemusé byť ta najrobusnejšia a nemu 50mm 1/8 objektív cena cca do 100 Eur (iba objektív) a ta zrkadlovka bud 700 alebo 750 od canonu ak sa tomu chcete venovat na urovni, sú určite aj kompakty ktoré majú dobré sklá tam by som išiel bud do fujifilm alebo sony

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie
  • 20. októbra 2014 - Oficiálny zástupca obchodu MEGAFOTO

    Dobrý deň, základným parametrom pre vás ako aj pre každého začínajúceho fotografa je rozpočet, ktorý hodláte investovať do spomínanej techniky. Vzhľadom na to, že ste sa rozhodli venovať sa foteniu upriamil by som vašu pozornosť na kvalitnejší výber - napr. z modelov - Nikon D5200, D5300 alebo vyššiu modelovú radu D7000 a D7100.
    U značky Canon by to boli modely EOS 700D alebo vyššia modelová rada EOS 70D.

    Ďalej by bolo doležité zvoliť si vhodný objektív. Na fotenie portrétov su lepšie objektívy s pevnou ohniskovou vzdialenosťou, najčastejšie to býva 50mm ohnisko. Kresba objektívov a rozmazanie pozadia (bokeh) je s nimi veľmi jednoduché docieliť.

    V prípade akýchkoľvek ďaľších otázok bude najlepšie navštíviť našu predajňu, zavolať nám alebo využiť možnosť komunikovať s nami priamo cez na chat. P.

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie
  • 20. októbra 2014 - Oficiálny zástupca obchodu MEGAFOTO

    Všetko zrejme záleží od toho, aký si necháte na fotoaparát rozpočet. V ateliéri nesmie chýbať riešenie pozadia, zdroj svetla - zábleskové zariadenia a vhodné nástavce ako difuzéry, reflektory.. na záblesky, netreba zabudnúť na odpaľovací systém a prípadne vhodný statív.

    Keď to všetko bude zabezpečené, treba porozmýšľať nad vhodnými objektívmi a to nie iba čo sa týka vhodnej ohniskovej vzdialenosti, ale aj kvality objektívu. Bolo by smiešne fotiť v štúdiu pri ideálnych podmienkach na setový objektív 18-55/3,5-5,6. Všetky jeho nedostatky by sa ihneď prejavili. Preto je vhodnejšie voliť dva - tri "prime lens" (objektív s pevnou ohniskovou vzdialenosťou) ako jeden aj keď kvalitný zoom objektív. Pred výberom objektívov je samozrejme vykonať rozhodnutie či pôjdete cestou veľkosti obrazového snímača APS-C (24x16mm), alebo Full Frame, tj. 36x24mm.

    Ako posledné by som vybral telo fotoaparátu a to pre to, že sa zrejme telo budete v budúcnosti meniť ako prvé. Ak sa rozhodnete pre FF telo, viem si kľudne predstaviť ekonomickú verziu výberu napríklad Nikon D610, prípadne Canon 6D. Tieto modely sú lacnejšou verziou profi / poloprofi modelov Nikon D810 resp. Canon 5D MkIII. Lacnejšie prevedenie je v konštrukcii tela fotoaparátu, vyvedení ovládacích prvkov priamo na telo, rýchlosti ostriaceho systému, rýchlosti snímania... Sú to väčšinou prednosti, ktoré pri štúdiovej fotografii nie veľmi oceníme. Na druhej strane obrazová kvalita je porovnateľná s ich vyspelejšími bratrancami a čo je hlavné, cena je o kus nižšia. V prípade voľby APS-C snímača by som isto pri výbere nešiel pod triedu Nikon D7100 resp. Canon 70D. Zaujímavým prístrojom môže byť aj nový Canon 7D MkII.

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie

Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.