Poradňa Digitálne fotoaparáty


Autor: | Vložené: 17.03.2015 000 14:49 | Témy: Poradňa Digitálne fotoaparáty

Ktorý fotak kupit?

Planujem si kupit fotoaparat za rozumnu cenu. Chcem aby mal opticky zoom >30, megapixel >=16 a wifi pripojenie a tiez aby bol rozmerovo mensi ("do vacku - kabelky").

Zaujali ma tieto 3:
NIKON COOLPIX S9700
Canon PowerShot SX700HS
Sony CyberShot DSC-HX50

Ktory by ste mi odporucili? Pripadne nejaky podobny...
Dakujem vopred za rady.

  • aponin

    aponin

    19. apríla 2015

    Ak mozem poradit z vlastnej skusenosti, zbytocne kupovat kompakt s 30x optickym zoomom, nakolko cena je zbytocne vysoka a kvalita pri 30x zoome je uplne zla (bez stativu je obraz pri 30x zomme roztraseny a rozmazany v ruke neudrzatelny). Poobzerajte sa radsej po foroaparate s max 10x zoomom co bohate staci (dalekohlady vacsinou pouzivaju toto cislo) a investujte radsej do vkalitnejsieho objektivu a fototaparatu ktory ma napr. APS-C chip. Fotky budete mat ciste, jasne a nezasumene (aj za zlych svetelnych podmienok) a hlavne nerozmazane. Vyrobcovia tlacia ludi do nezmyselnych zoomov a sami si to nekupia. Zaklad je dobry chip, dobra otika a vo vasom pripade velkost len do toho vascu to bude problem :) Ale v kompaktoch je to tazke, ak by som si mal vybrat tak bral by som ten Canon.

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie
    • Bea

      28. apríla 2015 - Bea

      Dakujem velmi pekne za odpoved. Vedeli by ste mi odporucit aj nejaky konkretny fotoaparat? Tak do 300 EUR? Ten zoom smaozrejme moze byt mensi, preferujem mat ostre snimky aj pri horsich svetlenych podmienkach.. len by som chcela ponechat aspon minimalne 16Mpx a aby mal wifi pripojenie. Samozrejme by bola vyhoda ak by mal aj dotykovy displej, ale na tom netrvam :-)


Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.