Poradňa Canon EOS 100D

Autor: | Vložené: 29.05.2016 000 19:39 | Témy: Poradňa Canon EOS 100D

Canon 100d vs nikon d3300

Zdravím, rozhodujem sa medzi týmito dvomi zrkadlovkami, som zaciatocnik vo foteni, vacsinou som fotil s kompaktom, niekolkokrát so starším nikonom. cenovo mi vychádza lepšie canon, len či nespravím zlé rozhodnutie. Zevraj objektívi na canon sú lacnejšie :)

  • FOTOLAB

    FOTOLAB

    30. mája 2016

    Dobrý den

    Fotoaparáty sú obrazovo na veľmi podobnej úrovni, Canon EOS 100D je starší fotoaparát s 18Mpx rozlíšením, je skladný a s objektívom 18-55mm STM s tichým motorom, vhodný na natáčanie videa. V súčastnosti je na Canon EOS 100D Cashback 50€.

    Nikon D3300 + objektív AF-P 18-55mm je najnovšia verzia Nikonu v tejto kategórií, má rozlíšenie 24Mpx, vylepšené video a nový objektív AF-P s motorom na tiché natáčanie videa.

    Cena je v obidvoch prípadoch 449€, na Canon máte ešte Cashback 50€, ja osobne by som ale zrejme kupoval Nikon D3300, samozrejme je to vec vkusu, mne osobne sa viac pozdáva Nikon aj spracovaním aj výsledným obrazom.

    Tu sú linky na obidva fotoaparáty

    http://www.fotolab.sk...

    http://www.fotolab.sk...

    Váš Fotolab

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno (2)
    • Nie
    • Štefan

      30. mája 2016 - Štefan

      Ďakujem za odpoveď.

      Aj mne sa zdalo že nikon je o málinko lepšia zrkadlovka, ale ak si vezmem cenu za ktoru si canon viem kúpiť aj s cashback-om, tak mi tam vychádza cca 80€ rozdiel :)

      Pozeral som porovnania, a vyšlo mi z toho že nikon má o 1,1 vačší senzor ako canon, ale zase canon má väčšie pixle, čo ak som tomu dobre pochopil je zase lepšie.


    • FOTOLAB

      30. mája 2016 - FOTOLAB

      Ano pixle sú v prípade canon väčšie ale to hovoríme o mikro rozdieloch , ktoré nepostrehnete volným okom. Je to na Vás, pri Canone ušetríte ale budete mať strarší fotoaparát, Nikon podľa mna urobí lepšiu službu a je to aktuálny model.

      Samozrejme pre Vás ako užívatela kompaktu to bude velký krok vopred v obidvoch prípadoch...

      Váš Fotolab


Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.