Poradňa Fujifilm FinePix HS30

Autor: | Vložené: 26.12.2013 000 21:15 | Témy: Poradňa Fujifilm FinePix HS30

Nejde blesk

Dobrý deň. Prosím vás, neviem čím to je, ale nejde mi už dlhšie nastaviť konkrétny druh blesku, ani po vyklopení blesku, a to v žiadnom režime. Asi mám niečo zle nastavené. neviete kde môže byť chyba? Nereaguje ani tlačidlo blesku vľavo. A druhá otázka - ako zaostriť video, lebo sa pri točení občas rozmaže a dlhšie sa ostrí. Ďakujem veľmi :)

  • Ľuboš

    Ľuboš

    28. decembra 2013 - Najlepšia odpoveď Autor otázky označil túto odpoveď ako najlepšiu.

    To s bleskom bude asi chyba, lebo minimálne pár nastavení (redukcia čer.očí, intenzita, a pod.) , ak to nejde ani pri plne manuálnom bude to asi chyba softvéru prípadne výrobná vada.. A blesk ide, či nefunguje vôbec?
    Video sa dá ostriť manuálne aj automaticky.
    Osobne to nastavujem v režime fotografovania, potom sa podľa nastavenia na fotografovaní ostrí aj video.
    Len mínusom je dlhšie ostrenie v automatike :( Hlavne pri slabšom osvetlení to nestíha.

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie
    • Martin

      1. januára 2014 - Martin

      Ďakujem za odpoveď. No ten blesk išel bez problémov, no nejaký čas nejde nastavit...ale ked dám režim čo urobí dve fotky (jednu s bleskom a jednu bez blesku) tak to ide krásne ten blesk. Takže myslím že je v poriadku, len neviem prečo si nemôžem vybrat aký chcem. ked forím a vysuniem blesk pri auto alebo exr režime, tak blesk vôbec nejde.


    • Ľuboš

      2. januára 2014 - Ľuboš

      Pri niektorých režimoch nie je možné blesk nastaviť. Buď ide, alebo nie. Napríklad čo ma prekvapilo pri manuálnom režime sa to nedá, iba ak je odstránenie červených očí. Pri ostatných je tuším možnosť ešte nastaviť nútený blesk. Ale nie všade.
      Konkrétne pri EXR je táto možnosť. Nastavuje sa šípkou vpravo.


    • Martin

      8. januára 2014 - Martin

      Ďakujem. Blesk je už OK, bolo to v tom že som mal vypnutý zvuk a tým pádom aj blesk :D. S tým videom uvidím, ked točím tak sa mi občas svojvolne rozostrí a potom sa chvíľu zaostruje, čiže je to dosť nanič :)..ale uvidím, nejako to ešte skúsim to ostrenie


Táto otázka už bola uzavretá.

Autor otázky bol spokojný s odpoveďou, preto je otázka uzavretá a nie je možné na ňu reagovať. Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.