Poradňa Nikon Coolpix L840

Autor: | Vložené: 10.02.2016 000 14:30 | Témy: Poradňa Nikon Coolpix L840

Aké nabíjacie batérie?

Dobrý deň, rada by som si do fotoaparátu kúpila nabíjacie batérie.
V popise je, že nesmiem použiť EN-MH1 iba EN-MH2.
Máte s tým nejaké skúsenosti? Kde také batérie kúpim?

  • FOTOLAB

    FOTOLAB

    10. februára 2016

    Dobrý den

    Odporúčam použiť kvalitné batérie od Panasonicu, sú vysoko výkonné a vhodné aj na tento fotoaparát.

    Tu je link

    http://fotoaparaty.fotolab.sk...

    Váš Fotolab

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie (1)
  • Tony

    Tony

    22. februára 2016

    Konkrétne L840 model som nikdy nemal v ruke, ale môžte použiť prakticky akékoľvek AA batérie / akumulátory. Tam nie je žiadna špecialita, okrem záujmu výrobcu použiť akési "originálne" články vhodné pre tento model.

    Samozrejme, najlepšie je použiť kvalitné. U batérii v žiadnom prípade zinkovo-uhlíkové batérie, ale len alkalické. Vhodné sú batérie s logom fotoaparátov, hračiek a pod. Sú to batérie, ktoré sú schopné dodať vyšší prúd.

    U akumulátorov NiMH sú v podstate 2 rady: klasické NiMH, a posledný hit sú tzv RTU (Ready To Use). Sú to vylepšené akumulátory - majú znížené samovybíjanie na cca 15% ročne. Klasické aku sú prázdne cca po 2 - 4 mesiacoch (typ od typu). Aj tu existujú rôzne triedy - klasika, rôzne "heavy duty" a pod. Ideálne min 2300mAh, 2600 a pod. 1600 by už boli trošku slabé, ale dajú sa použiť. Čítal som v teste, že tento model aparátu má veľmi nízku spotrebu prúdu (vrámci možností samozrejme).

    U akumulátorov NiMH treba dohľadať jednu dôležitú vec: správne ich používať (nabíjať a vybíjať). Ľuďom sa bežne stáva že ich nabíjajú nabíjačkou ktorá ich nabíja v pároch, a po niekoľkých nabitiach začnú vykazovať veľmi nízku kapacitu. Povedia si - to je ale šmejd a kúpia nové! - tohto faktu sú si výrobcovia vedomí, ale.... tento stav im vyhovuje. Oni to s tou životnosťou neklamú, ale zároveň neinformujú, ako aku správne používať.
    Preto odporúčam poriadnu nabíjačku - takú, čo nabíja každý článok zvlášť a článok vie aj vybiť a následne nabiť. Odporúčam napr BC700 - výborná vec. Stojí do 30€. Vie cyklovať články, čo obnovuje ich kapacitu (bežné používanie má ďaleko od laboratórnych podmienok). To nevyhnutne vedie k akejsi "degradácii", ktorá však nie je trvalá a dá sa cyklovaním znova napraviť.

    Posledná dôležitá vec - batérie / akumulátory NIKDY nenechávať dlho v aparáte.

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno (5)
    • Nie

Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.