Poradňa Nikon D750

Autor: | Vložené: 31.01.2018 000 23:03 | Témy: Poradňa Nikon D750

D750 a DX Objektívy?

Dobrý deň, zvažujem kúpu tohto fotoaparátu, alebo D500, neviem sa rozhodnúť, doteraz mám Nikon D7000 a všetky objektívy mám DXkové, fotím prevažne portréty, sem tam začínam už aj spoločenské udalosti, akcie, stužkové, svadby atď. a tomu sa chcem aj naďalej venovať.
Viem teda, že D750 je preto vhodnejšia, ale žiaľ tie financie potom keď ju kúpim, nebudú tak skoro zas aj na nové FX objektívy.
Nie je preto v mojom prípade rozumnejšia D500?
Alebo DX objektívy využijem na D750?
Nie celkom rozumiem tomu, prečo sú nepoužiteľné s full frame telom ako D750?

  • FOTOLAB

    FOTOLAB

    2. februára 2018

    Dobrý den

    Použitie DX objektívov na FX formát neodporúčam, išlo by o zbytočné orezané ohnisko, to znamená že by ste nevyužili plnú plochu snímača a v menu fotoaparátu by ste si museli nastavit prepnutie do orezu pri použití DX objektívov.

    V prípade ked zvažujete kúpu FX tak objektívy na DX predajte a postupne si dokupujte FX aby ste plochu snímača využili naplno a bez obmedzenia.

    Ja osobne by som na vašom mieste asi riešil D500, ktorá je výborná so špičkovým obrazovým výstupom a zároven by ste mohli naplno pokračovať s DX objektívmi.

    Jediné čo by ste s Full frame FX získali je ešte lepšia práca s hlbkou ostrosti, tú ale dokážete dosiahnuť aj pri kvalitných svetelných DX objektívoch.

    A posun z D7000 na D500 by ste v kvalite určite pocítili, hlavne pri fotografovaní v horších svetelných podmienkach.


    Váš Fotolab

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno (3)
    • Nie

Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.