Poradňa Olympus SZ-31

Autor: | Vložené: 04.02.2013 000 10:08 | Témy: Poradňa Olympus SZ-31

(Ne)Ostrosť snímok - SZ-31

Mám problém so zaostrovaním (alebo ostrosťou) snímok. Zaostrovanie sa nedá nastaviť manuálne a s výsledkom automatického som veľmi často veľmi nespokojný - snímky sú rozmazané (neostré) a to nezávisle na režime fotenia, na čase (rozmazanie nie je spôsobené nestabilitou fotoaparátu), v exterieri ci interieri, rovnako nezavisle na zaostrovani na bod ci tvar. Vysledkom su snimky velmi nizkej kvality (pomaly na urovni mobilneho telefonu). Este sa mi to s Oylmpusom nestalo. Neviem ci nieco robim zle, alebo moze ist o nejaku chybu fotoaparatu. Este poznamka: tieto problemy nikdy nevznikli pri snimkach pri zoome, takze to mozno suvisi (i ked nemozem stale fotit so zoomom).

  • foto.kompletne.sk

    foto.kompletne.sk

    5. februára 2013

    Ak mate podozrenie ze je od vyroby zle nastavene ostrenie, skuste vyfotografovat testovaci obrazec pri exaktne zadavanych hodnotach casu. Inak ak pri dlhsom ohnisku "zoome" su fotky ostre potom tam asi bude ozaj problem. Vacsinou su fotky neostre prave pri extrembe dlhom ohnisku. Este je mozno chyba, ze nedate dost casu fotoaparatu na zaostrenie. Skuste dlhsie namacknut spust a s oneskorenim cca 0.5 sekundy stlacte uplne. Alebo este lepsie skusit foto s dialkovou spustou na stative. Ak nemate dialkovu spust mozte skusit samospust na stative

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie
    • Vlado seben

      7. februára 2013 - Vlado seben

      Osobne si tiez myslim ze je asi zle nastavene zaostrovanie od vyroby. Problem mam aj pri exaktne zadavanych hodnotach casu - automat to neumoznuje (takze musim skusat rozne rezimy a odhadovat cas - ale v case problem nie je, nezaostrene snimky su aj pri stotinovych casoch). Keby bol problem v oneskorenom stlacani spuste (dostatku casu na zaostrovanie), tak sa vlastne prakticky neda fotit. Ja som sa s niecim podobnym pri digitale nestretol. Odpoved mi trochu pomohla, ale vidim to asi na reklamaciu fotoaparatu.


Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.