Poradňa Digitálne fotoaparáty


Autor: | Vložené: 23.03.2011 000 21:51 | Témy: Poradňa Digitálne fotoaparáty

Rozhodujem sa medzi Canon PowerShot SX30 IS , alebo SONY HX100V

Otázka pre odborníkov - ktorý je lepší . Chcem fotiť aj nahrávať video vo veľmi dobrej kvalite , vonku aj vnutri hlavne rodinné zábery . Vopred ďakujem !

  • Magy

    Magy

    8. apríla 2011 - Najlepšia odpoveď Autor otázky označil túto odpoveď ako najlepšiu.

    zdravim,
    takze podme na to. oba ultrazoomy maju 1/2.33 cip, Canon ma len o malicko mensie rozlisenie (co pri rovnakej ploche cipu moze byt skor vyhoda). Sony pouziva kvalitnu optiku Carl-Zeiss, Canon ma svoju tovarensku (ale tiez kvalitnu) klasiku. Zoomy, svetelnost, uzavierka a dalsie parametre objektivov a elektroniky su takmer alebo uplne identicke. Canon je fyzicky mierne vacsi a tazsi. Oba maju vyklapatelne displeje, kazdy vsak inak. u Sony napr. nie je moznost vidiet sameho seba pri foteni ci natacani.
    Max. cas uzavierky je u Sony 30s, canon ma 15s - ale vyuzitelnost takeho dlheho casu je minimalna.
    Co sa tyka fotiek a moznosti - Sony ma rozhodne sirsie spektrum moznosti, panoramy, dokonca 3D aj s GPS, HDMI. Video taktiez Sony ponuka vo fullHD kvalite, Canon ho ma "len" v HD. Samozrejmostou pri natacani fullHD je pametova karta class4 a viac!
    Sony toci do AVCHD (H.264), Canon do tradicneho .mov kodeku.
    Celkovo mi Sony vychadza o cosi lepsie, je to novsi stroj, ma novsiu technologiu... Canon je naproti tomu tradicny, odskusany, solidny.
    Dorazne doporucujem si vsak pred kupou oba ohmatat a vyskusat fyzicky, mozno zistite, ze jeden z nich z toho ci onoho dovodu bude prave pre Vas nevyhovujuci.

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno (7)
    • Nie

Táto otázka už bola uzavretá.

Autor otázky bol spokojný s odpoveďou, preto je otázka uzavretá a nie je možné na ňu reagovať. Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.